Skolens traditioner

Skolens traditioner

Til hverdag og fest

Morgensamling

Hver dag på Højbo starter med at hele skolen samles i vores sal.

Der bliver som regel sunget to sange og givet dagens vigtige beskeder. Og vi synger fødselsdagssang, hvis der er fødselarer iblandt os.

Følgevenner

På Højbo har vi følgevenner til de nye børn, som starter på skolen. Følgevennerne består af frivillige ældre elever, som hver morgen møder i de nye børns klasser for at følge dem til morgensamling og sidde sammen med dem. Dette giver en stor tryghed for de nye børn.

Høstfest

Hvert år har trin 1 et stort fælles emne omkring høst. Der arbejdes med hjemmelavede produkter, suppe, grød og brødbagning – og vi finder svar på spørgsmål som “Hvor kommer alle disse produkter fra?”, “Hvad laver bondemanden?” og “Hvilke dyr hører til landbruget?”.

Det hele sluttes af med en stor fest. Alle forældre og bedsteforældre er indbudt til gilde med fællesspisning i vores sal, som er pyntet med grønsager og blomster. Og så er der spillemandsmusik og fællesdans.

Julemarked

Den sidste lørdag i november er det vores støtteforening, som bygger rammerne op. De forvandler skolen til en markedsplads med boder og julelækkerier. Lærerne fastlægger indholdet til dagen, der bliver sunget og optrådt, og eleverne laver små værksteder, hvor der quizzes og fremlægges.

Sommerfest

Den 2. lørdag i juni er det igen vores støtteforening, som skaber rammerne for en dag, hvor alle elever optræder for alle skolens forældre. På denne dag bliver der også sagt farvel til vores 9. klasser.

Sidste skoledag på Lyngen

Sidste skoledag holder hele skolen afslutning på Eskebjerg Vesterlyng, og vores 8. klasse tilrettelægger et orienteringsløb for hele skolen til dagen.

I fællesskab tager vi afsked med hinanden og byder sommerferien velkommen. Også denne dag er familier velkomne.